blindfriendly
rss
Az ESZP gratulál Ausztrália első női miniszterelnökének
Az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) jókívánságait fejezte ki az új asztrál miniszterelnöknek, Julia Gillardnak, akit az ország első női kormányfőjévé választottak. Az miniszterelnök asszony az ausztrál Munkáspárt vezetője, korábban pedig miniszterelnök-helyettesként valamint oktatási, foglalkoztatási és szociális miniszterként is dolgozott.
 
Gurmai Zita, az ESZP alelnöke és a párt Nőszervezetének elnöke örömét fejezte ki, hogy Ausztrália is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek egy női politikust választottak meg az ország legfontosabb vezetői posztjára. Biztos vagyok benne, hogy Julia nem csak példát mutat az ausztrál nőknek, hanem egyúttal erős vezető lesz az ausztrál társadalom minden csoportja számára - mondta a magyar EP-képviselő.
 
Julia Gillard vezetésével megerősödik Ausztrália szerepe a világban - mondta Poul Nyrup Rasmussen, az ESZP elnöke. Izgatottan várjuk Gillard asszony progresszív javaslatait a hétvégén megrendezésre kerülő G20-as csúcstalálkozón - mondta Rasmussen, és egyúttal méltatta a távozó miniszterelnök munkásságát is, aki sikeresen kormányozta Ausztráliát a gazdasági válság idején.
 
Gillard az ősszel esedékes parlamenti választásig fogja vezetni a kormányt. A kampány időszak és a választások kimenetele meghatározó lesz Ausztrália jövője számára. A munkáspárt vezetésével igazi fordulat következett be Ausztráliában az elmúlt két és fél évben a szociál- és foglalkoztatáspolitika valamint az egészségügy terén. 2009-ben, a gazdasági válság idején Ausztrália érte el a legnagyobb gazdasági növekedést a fejlett ipari országok között, a világ vezető országai közül egyedüliként tudta elkerülni a recessziót. Az ESZP határozottan úgy véli, az őszi választások idején az ausztrál nép meg fogja erősíteni hivatalában Gillard asszonyt.
2010.06.24.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás