blindfriendly
rss
A progresszív társadalmaknak progresszív vezetőkre van szükségük!
„Haladó és fejlődő társadalom nem valósítható meg valódi esélyegyenlőség nélkül. Újra meg kell határoznunk mit jelent a feminizmus a XXI. században és mi a női mozgalmak szerepe.” emelte ki beszédében dr. Gurmai Zita az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének szombaton újraválasztott elnöke.
 
Az ESZP két és félévente megrendezésre kerülő kongresszusának idén Prága ad otthont. A rendezvényt megelőzően tartotta éves konferenciáját és tisztújítását az ESZP Nőszervezete. A hétvégi találkozó eredményeit ismertette a kongresszus plenáris ülésén dr. Gurmai Zita.
 
A nőszervezet tagjai egyetértettek abban, hogy új megközelítésre és határozott fellépésre van szükség. A nőknek nagy a felelősségük a gazdasági válság kezelésében, és ők azok, akik változást tudnak elérni. A női mozgalmak olyan erővel rendelkeznek, amivel számolni kell és olyan képesség birtokában vannak, amely segítségével közvetítők lehetnek abban, hogy közös baloldali és szociáldemokrata válaszokat találjanak a globális problémákra - ezzel felépítve egy egységes és vízióval rendelkező Európát.
 
A találkozón megerősítették szándékukat egy egységes Nőjogi Charta megfogalmazására, amely az esélyegyenlőség minden területére kiterjed. Egyúttal felszólították José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy ígéretéhez híven mutassa meg, milyen Chartára gondolt és kezdje el az egyeztetést.
 
„A feminizmus olyan értelmezésében hiszek, amely partnerségen alapul, minden társadalmi csoport érdekét szem előtt tartja és a megoldást is közösen akarja megfogalmazni.” zárta beszédét dr. Gurmai Zita az ESZP kongresszusán, ahol Poul Nyrup Rasmussent 98,2%-al újraválasztották a szervezet elnökének.
 
 
2009.12.07.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: