blindfriendly
rss
Fiatalokon alapuló új társadalmi szerződésre van szükség!
"Európában egyre gyakrabban tapasztalhatjuk meg a jövőjük miatt aggódó fiatalok elégedetlenségét, a fiatalok közül is leginkább a nők azok, akik gyakran többszörösen is hátrányos megkülönböztetéssel kell szembenézniük a munkaerő-piacon. Ezért olyan programokra, politikákra van szükség, amelyek egy egyenlőbb, kiegyensúlyozottabb társadalom felé mutatnak" - mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő a finn Szociáldemokrata Párt 43. Kongresszusi beszédében.
 
Elengedhetetlen, hogy pontosan ismerjük napjaink kihívásait és problémáit, mert csak így tudjuk kidolgozni a sikeresebb jövőnk megvalósításához szükséges javaslatokat. Ma már nagyon jól érzékelhető, hogy a politikai baloldal igen fontos állomásához érkezett, miután 17 év után újból szocialista elnöke van Franciaországnak, Francois Hollande új fejezetet nyit nemcsak a válságkezelésben, de a kontinens jövőjében is.
 
Az egyik legsúlyosabb problémára a leghatékonyabb megoldást az Európai Ifjúsági Garancia jelentené mindazon közel 5,5 millió európai munkanélküli fiatal számára, akiknek így munkát vagy továbbképzési lehetőséget biztosítana, aki legalább négy hónapja befejezte tanulmányait, és nem talál munkát, vagy éppen elvesztette korábbi állását. Egy új fiatalokon alapuló új társadalmi szerződésre van szükség! - hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő.
 
Az Európai Szocialista Párt Nőszervezete a felvetett problémák megoldását hivatottak előmozdítani, hogy a férfiak és nők között egyenlő bánásmódot, egyenlő és megosztott felelősséget kell biztosítani a munkában és a magánéletben egyaránt. A valódi esélyegyenlőség azonban csak akkor érhető el, ha gazdasági függetlenséget is biztosítunk a nők számára. El kell érnünk, hogy a fiatal nők és férfiak valóban úgy érezzék, hogy egyenlő esélyekkel indulhatnak szakmai és magánéletbeli céljaik elérésére - zárta beszédét dr. Gurmai Zita a Nőszervezet elnöke.
 
Kapcsolódó képek:
www.flickr.com
Zita Gurmai's SDP party congress in Helsinki photoset Zita Gurmai's SDP party congress in Helsinki photoset
2012.05.26. 14:01
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás