blindfriendly
rss
Növekedésteremtő reformokat és növekedésbarát költségvetési konszolidációt sürgetnek az európai szocialisták
Az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) miniszterelnökei és a tagpártok elnökei brüsszeli találkozójukon kiáltványt fogalmaztak meg, amelyben kézzel fogható, progresszív intézkedésekre szólították fel az Európai Unió vezetőit. Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az ESZP Nőszervezetének elnöke szerint a demokratikus politikai rendszert áshatja alá, ha a konzervatívok megszorításokra épülő politikáját nem váltja fel a növekedést középpontba állító szemlélet.  
 
Az ESZP “A Te jövőd az én jövőm” kampányához kapcsolódva, Gurmai Zita határozott fellépést sürgetett a fiatalok munkanélküliségének kezelésében. Az EP-képviselő emlékeztetett rá, hogy az európai szocialisták a több millió, kilátástalan helyzetben lévő fiatal helyzetének javítása érdekében – a sikeres nemzetközi példák alapján – kezdeményezték az Európai Ifjúsági Garancia bevezetését, amely állást vagy továbbképzési lehetőséget biztosít a munkanélküliek számára. „Ezzel az eszközzel világos jelzést küldenénk a nehéz helyzetben lévő fiataloknak, hogy számíthatnak az Európai Unióra. Ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy helyreállítsuk a következő generáció európai projektbe vetett bizalmát” – mondta Gurmai Zita.
 
Az ESZP kiáltványa leszögezi, hogy a gazdasági válságból való kilábalásnak két pilléren kell nyugodnia: a munkahelyteremtő növekedés újraindításán és a költségvetési fegyelem biztosításán. Ennek elérése érdekében az európai szocialisták progresszív akciótervet dolgoztak ki, amely növekedésteremtő reformokat, növekedésbarát költségvetési konszolidációt és az európai gazdasági kormányzás megteremtését tűzi ki célul.
 
„Európa ma jobban része polgárai életének, mint valaha, azonban sajnos egyre több polgára látja úgy, hogy Európa a gond, nem pedig a megoldás része. A mi pártcsaládunk egy másfajta Európában hisz: az egyenlőség, a méltányosság és a szolidaritás Európájában. Ahhoz, hogy megteremtsük ezt az Európát, most a mi progresszív, munkahely- és növekedésteremtő tervünkre van szükség” – zárul az Európai Szocialisták Pártja kiáltványa.
 
A kiáltvány teljes szövege itt olvasható.
2012.07.01. 12:36
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás