blindfriendly
rss
Élő chat Gurmai Zitával a Facebookon
Szerdán 12 órától az Európai Parlament Facebook-oldalán válaszol a kérdésekre dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő. A harminc percesre tervezett chat során bárki felteheti a képviselő asszony szakterületeivel kapcsolatos kérdéseit, aki rendelkezik regisztrációval a közösségi oldalon.
 
Az Európai Parlament Facebook-oldala az európai intézmények legnagyobb, több mint 85 ezer fős rajongói táborát tudhatja magáénak. Az oldal szerkesztői rendszeresen hívnak meg EP-képviselőket, akiket szakterületeikről és aktuális parlamenti feladataikról faggathatnak az érdeklődők. Néhány héttel ezelőtt például Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke válaszolt a kérdésekre.
 
Az online társalgást megelőzően, kedden kerül sor a polgári kezdeményezésről szóló jelentés bemutatására az EP alkotmányügyi szakbizottságában, így a téma jelentéstevőjeként Gurmai Zita sok kérdésre számít ezzel kapcsolatban. „A polgári kezdeményezés a Lisszaboni Szerződés egyik legfontosabb újítása, amely egyedülálló lehetőség arra, hogy új életet leheljünk európai demokráciánkba, megerősítsük a polgároknak az uniós döntéshozatalban való részvételét, valamint elősegítsük az uniós politikai kérdésekkel foglalkozó határokon átnyúló vitát” – fogalmazott korábban a magyar európai parlamenti képviselő.
 
A módosító javaslatokról és a jelentésről november 29-én szavaz az alkotmányügyi bizottság, így a chat során felmerülő hasznos ötleteket még lesz idejük megfontolni a képviselőknek.
 
További információ a chatről:
 
A polgári kezdeményezésről további információ az alábbi oldalon olvasható:
 
Az Európai Parlament Facebook-oldala:
 
A november 10-i beszélgetés során feltett kérdések és válaszok ezen az oldalon olvashatók:
2010.11.08.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: