blindfriendly
rss
Felemás eredmények az uniós csúcstalálkozón
„Elégedettségre adhat okot, hogy az európai vezetők felismerték: a válság, amely mára pusztán nem csupán a gazdaságot sújtja, azonnali intézkedéseket igényel. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy helytelen kiindulópontot választottak” – mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő a hétfői brüsszeli uniós csúcstalálkozóról rendezett vitában, az Európai Parlament plenáris ülésén.
 
„Nem vitatva a pénzügyi stabilitás és fegyelmezett költségvetési politika jelentőségét, úgy vélem, hogy a most bejelentett intézkedések nem helyeznek kellő hangsúlyt a növekedésre, a foglalkoztatásra és a társadalmi befogadásra. Jobban belegondolva, ezen még csak nem is csodálkozhatunk, hiszen a konzervatív kormányok az újabbnál újabb megszorító intézkedések bevezetésével vannak elfoglalva. De a hiba attól még hiba marad” – érvelt az EP-képviselő.
 
Gurmai Zita szerint – az intézkedések tartalmán kívül – súlyos kétségeket vet fel a megvalósítás módja is, mert az egymást érő brüsszeli csúcstalálkozókon mind jobban eltávolodnak a közösségi módszertől. Ezzel az egyetlen, demokratikusan és közvetlenül megválasztott uniós intézményt, az Európai Parlamentet is háttérbe szorítják, aláásva az európai demokráciát – hívta fel a figyelmet a képviselő.
 
Kapcsolódó videó:
 
2012.02.04. 12:41
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: