blindfriendly
rss
Az egyenlőség erősíti a növekedést
Dr. Gurmai Zita EP-képviselő, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének (PES Women) elnöke vasárnap részt vett a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) nőszervezetének a kongresszusán. Felszólalásában arról beszélt, hogy a nemek közötti esélyegyenlőség hiánya fékezi a gazdasági növekedést és csökkenti a versenyképességet.
 
A PES Women elnöke szerint „a nők munkaerő-piaci részvételének az erősítése kulcsfontosságú a gazdasági növekedés és a versenyképesség növelése szempontjából, hiszen jelenleg a társadalom nem használja teljes mértékben azokat a képességeket, azt a tudást, amivel a nők rendelkeznek. Ha használná, akkor az nagyobb növekedéshez, nagyobb versenyképességhez vezethet”. Emlékeztetett arra: nem véletlen, hogy az északi országok, ahol hagyománya van a nemek közötti esélyegyenlőség gondolatának, a legfejlettebb gazdaságok közé sorolhatók.
 
„A nők munkaerő-piaci részvétele össztársadalmi érdek, hiszen a nők képzettek, felkészültek sőt, a legtöbb fejlett országban nagyobb arányban szereznek felsőfokú képesítést, mint a férfiak”. Gurmai Zita hozzátette: „ha a nők oktatása társadalmi befektetés, márpedig az, akkor egy társadalom sem engedheti meg magának, hogy a befektetését ne fordítsa termőre”.
2010.10.10.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: