blindfriendly
rss
Az én testemmel én rendelkezem - Magyarországon is!
Dr. Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének (a PES Womennek), illetve az MSZP Nőtagozatának az elnöke szerint veszélyben van Magyarországon a női önrendelkezés.
 
„Éppen most tértem vissza Varsóból, ahol lezártuk az európai szocialisták „Az én testemmel én rendelkezem” című kampányát. Célunk, hogy a nők anyai és női szabadságjogai, önrendelkezése sehol ne sérüljenek, s azonos jogokat élvezzenek, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén élnek” - mondta az MSZP Nőtagozatának elnöke.
 
Dr. Gurmai Zita hozzátette: „sajnos úgy látom, éppen Magyarországon van készülőben a következő támadás a női önrendelkezés ellen. A magyar kormány szembe megy az egyetemes emberi értékekkel, az emberi jogokkal, amikor támadja a női önrendelkezés jogát az új alkotmány koncepciójában. A jelenleg ismert változat egyenes út a terhességmegszakítás betiltása felé, ami sajnos magyar nők ezreinek az életét sodorja majd veszélybe. Felszólítjuk a Fideszt, hogy ne fordítson hátat saját korábbi álláspontjának, Európának, a felvilágosodás értékeinek, és ne akarjon visszatérni a feudális középkorba.”
 
Az MSZP Nőtagozatának elnöke elmondta, a Nőtagozat támogat és élére áll minden olyan kezdeményezésnek, mely a nők esélyegyenlőségéért harcol, és meg kívánja akadályozni a női jogok csorbulását.
 
2010.12.06.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: