blindfriendly
rss
Ideje véget vetnünk a nők elleni erőszaknak!
Aggodalmaikat egy november 14-én Stockholmban elfogadott nyilatkozatban fejtették ki, amely kiáll a jobb jogszabályok, megelőző lépések, az áldozatok támogatása és a jó gyakorlatok cseréje mellett. Ugyancsak sürgeti a következő, spanyol elnökséget, hogy a témát kezelje prioritásként, és „a spanyol nemzeti jogszabályokat terjessze alapként a közös európai megközelítéshez.”
 
Az Európai Bizottsághoz fordulva az európai szakpolitikusok egy gender-alapú megközelítést szorgalmaztak az emberkereskedelemmel, a szexuális kizsákmányolással és a családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyekben. Ezen felül azt javasolják, hogy a Bizottság népszerűsítse a Daphne III-programot, mint a nők elleni erőszakkal foglalkozó non-profit szervezetek elérésének eszközét.
 
A nyilatkozatot kommentálva Gurmai Zita, a PES Women elnöke elmondta, hogy „a nőjogi aktivisták már majdnem három évtizede tartanak november 25-én megemlékezéseket. Ugyanakkor a nők elleni erőszak felszámolása csak együttműködő és tájékozott helyi, nemzeti és európai szintű összefogás eredményeképpen képzelhető el.” Hozzátette, hogy „a PES Women és az Európai Parlament S&D frakciója a továbbiakban is erre irányuló javaslatokat tesz és nyomást gyakorol majd az Európai Bizottságra”.
 
 
2009.11.25.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: