blindfriendly
rss
Női vezetők az üzleti szférában-út a sikerhez
Világos, ha több nő van vezető pozícióban, az hozzájárul a teljesítmény – így a versenyképesség – növeléséhez. Ma tettünk egy lépést afelé, hogy a nők aránya az évi fél százaléknál gyorsabban növekedjen – fogalmazott dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Európai Parlament szerdai szavazásának értékelése során.
 
Az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának tagja kiemelte: „mind az Európai Bizottság, mind a magánszektor által készített tanulmányok bebizonyították, hogy összefüggés van a vállalkozások jobb gazdasági és pénzügyi eredményei, valamint aközött, hogy vannak-e nők a vállalkozás döntéshozatali szerveiben.”
 
„A Kratsa-jelentésben önkéntes lépésekre biztatjuk a cégeket; arra, hogy vezető testületeikben a nők aránya 2015-re 30, 2020-ra pedig már 40 százalékot érjen el” – fogalmazott Gurmai Zita, hangsúlyozva, hogy amennyiben az önkéntes lépések nem vezetnek eredményre, kötelező női kvótát elrendelő jogszabályt kellene alkotnia a Bizottságnak.
Gurmai Zita hozzátette: „hiszem, hogy összetett megközelítést kell alkalmaznunk. A nyilvánvaló diszkriminációt csökkentik a kvóták, de ez csak az első lépés. A hátrányos megkülönböztetés okait kell megszüntetni, többek között oktatással, a szakmai és családi élet összeegyeztetésének könnyítésével. Az első lépést viszont közösen kell megtenni. Örülök, hogy hosszú évek óta először jobboldali kollégáink is mellénk álltak ebben a kérdésben."
 
2011.07.07.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: