blindfriendly
rss
A spanyol példa jó példa
Dr. Gurmai Zita EP-képviselő, az Európai Szocialisták Pártja nőszervezetének (a PES Womennek) az elnöke nagy elégedettséggel üdvözli az európai női politikai vezetők cádizi találkozóját és az azon született politikai nyilatkozatot.
 
Dr. Gurmai Zita különösen fontosnak tartja, hogy a spanyol elnökség hivatali ideje alatt került sor erre a találkozóra, mert Spanyolország nemcsak elnöksége egyik legfontosabb ügyének tekinti a nők és férfiak közötti esélyegyenlőséget, hanem kiemelkedően jó példával jár előre a témában. „Spanyolország úttörő munkát végez mind a nők politikai képviseletének elősegítésében, mind pedig a nők elleni erőszak felszámolásában” – mondta a PES Women elnöke, aki úgy véli, hogy 2010-ben nagy figyelmet kaphat európai szinten az esélyegyenlőség kérdése.
 
„A következő időszakban végre megszülethet a nők elleni erőszakról szóló európai szabályozás, amely lehetővé teszi majd, hogy a bajba jutott nők minden európai tagállamban segítséget kapjanak” - magyarázta, hozzátéve, hogy nemcsak egyedi szabályozásokban lehet és kell gondolkodni.
 
„A nők munkaerő-piaci aktivitása vagy éppen vásárlói viselkedése jelentős hatással van a gazdaság állapotára. A nők helyzete tehát makrogazdasági jelentőségű, és korántsem másodlagos kérdés. Jelenleg tárgyalunk az Európai Unió 2020-ig terjedő gazdasági stratégiájáról. Meglátásom szerint most az a fő feladat, hogy a női szempontokat a lehető legnagyobb mértékben beépítsük ebbe a dokumentumba”.
 
 
2010.02.12.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: