blindfriendly
rss
Gurmai Zita a UN Women vezetőjével és az ENSZ különmegbízottjával tárgyalt
Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke az Egyesült Nemzetek Szervezete esélyegyenlőséggel foglalkozó, vezető tisztségviselőivel találkozott a szervezet New York-i székhelyén.
 
A Lakshmi Purival, a UN Women vezetőjével és a Zainab Bangurával, az ENSZ különmegbízottjával folytatott megbeszélések fő témája a nők elleni erőszak megfékezése, illetve a nemek közötti fizetésbeli különbségek csökkentése volt, ami kiemelt célkitűzése az uniós esélyegyenlőségi szakpolitikának.
 
Az Európai Szocialisták Pártja tevékenységét ismertetve, Gurmai Zita elmondta: az ESZP összehangolt uniós fellépést sürget a nők elleni erőszak megfékezése érdekében, amely a prevenciótól, az elkövetők megbüntetésén át, az áldozatok védelméig terjed. Az átfogó, uniós szintű stratégia elkészítése és a szükséges pénzügyi források biztosítása mellett, az ESZP azt is szeretné elérni, hogy a soron következő európai évek egyikét a témának szenteljék.
 
Az EU-ban átlagosan 16,2 százalékos „bérolló” bezárása az európai szocialisták kiemelt célkitűzése, amit a 2014-es európai választások középpontjába kívánnak állítani.
2013.04.23. 15:53
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: