blindfriendly
rss
Zöld jelzés a női vezetők arányának javítására
Az Európai Parlament esélyegyenlőségi és jogi szakbizottságainak együttes ülésén a képviselők megszavazták azt a jelentést, amelynek célja a nemek kiegyenlített képviseletének előmozdítása a nagyvállalatok vezetőtestületeiben. Az EP szeretné elérni, hogy 2020-ra a női vezetők aránya 40 százalékra emelkedjen a tőzsdén jegyzett európai társaságok vezetésében.
 
A szavazást követően dr. Gurmai Zita EP-képviselő, a nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság tagja elmondta: „A női vezetők arányának javítása nemcsak esélyegyenlőségi kérdés: azt is jelenti, hogy a jövőben nem hagyjuk veszni a munkaerőpiacon jelen lévő tehetséget. A nemi kvóta szükséges eszköz ahhoz, hogy hozzásegítse a nőket az ún. ’üvegplafon’ áttöréséhez.” Az EP-képviselő kiemelte, hogy bár a konzervatív képviselők megpróbáltak egyes vállalkozástípusukat kivonni a szabályozás hatálya alól, sikerült megőrizni a lehető legszélesebb alkalmazási kört.
 
Az EP által kidolgozott szabályozás kötelezővé tenné a nagyvállalatok számára átlátható és nyílt kiválasztási eljárás lefolytatását, emellett kötelező érvényű nemi kvótát és szükség esetén szankciók állapítana meg a nagyvállalatok számára. Gurmai Zita emlékeztetett rá, hogy 2012 novemberében az Európai Bizottság egy, a vállalatok jóval szűkebb körére vonatkozó, nem kötelező kvótajavaslatot terjesztett be.
 
A ma elfogadott kezdeményezés az Európai Parlament álláspontját tükrözi, így a képviselők rövidesen tárgyalásokat kezdenek a tagállamokat képviselő Tanáccsal is a szabályozás mielőbbi, uniós szintű bevezetése érdekében.
2013.10.14. 20:00
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: