blindfriendly
rss
Külön források kellenek a nők foglalkoztatására
Külön állami keretre van szükség a nők foglalkoztatásához és külön foglalkoztatási programok kellenek az 50 év feletti nőknek - mondta Gurmai Zita európai parlamenti (EP-) képviselőjelölt, az MSZP nőtagozatának vezetője szerdán Budapesten.
 
A sajtótájékoztatón megállapodást írt alá Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője a Nők a változásért mozgalom koordinátorával, Krállné Malecz Juliannával, aki az MSZP nőtagozatának elnökségi tagja is.
 
Gurmai Zita úgy fogalmazott, nem mehetnek el szó nélkül a nőket érő hátrányos megkülönböztetés mellett, ezért rendkívül fontosnak tartja, hogy a Nők a változásért mozgalomnak erős és szoros kapcsolata van a társadalom különböző rétegeiben élő nőkkel.
 
Emlékeztetett arra, hogy a mozgalmat ő indította el és aktív szereplője is annak.
 
A politikus, aki az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, elmondta, azt vállalják, hogy az összegyűjtött problémákra megoldást találnak az EP-ben. Hozzátette: az európai szocialistákkal is tesznek közös vállalásokat, ilyen a szülői szabadságjogok megerősítése, rugalmas munkaidő és munkamegosztási lehetőségek biztosítása, magas színvonalú gyermekgondozási szolgáltatások.
 
Szanyi Tibor a dokumentum aláírását megelőzőn elmondta, az MSZP kiemelten fontosnak tartja, hogy nyisson a civil szervezetek felé, mert az emberek problémáira, javaslataira ezek a szervezetek sokkal érzékenyebben reagálnak. A civilek tudják, hogy mire van szükségük az embereknek, a pártoknak pedig megvan az az érdekérvényesítő erejük, hogy ezeket az alulról megfogalmazódott igényeket megvalósítsák - tette hozzá.
 
Emlékeztetett arra, hogy az MSZP már megállapodást kötött a Közmunkás Szakszervezettel, és a héten várhatóan megállapodik a Munkát, kenyeret, tisztességes béreket egyesülettel is, de még tárgyalnak civil szervezetekkel.
 
Beszélt arról is, hogy programjukban sok olyan szociális elem van, amelyet a civil és a szakszervezetek is képviselnek, példaként az európai munkatörvénykönyv megalkotását, a 25 év alatti fiatalok körében a teljes foglalkoztatottság megteremtését említette. Civil igény az is, hogy az MSZP tegyen meg mindent a családok magyarországi újraegyesítéséért - mondta Szanyi Tibor.
 
Kapcsolódó videó:
2014.05.15. 00:27
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: