blindfriendly
rss
Használjuk az európai belvizeket!
„Átfogó és világos európai stratégiára van szükség a belvízi hajózás fejlesztése érdekében" – emelte ki felszólalásában dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.
 
 
Fontos témával foglalkozott az EP. A Közlekedési Bizottság Naiades 2 programja, a belvízi hajózás egységesítése és fejlesztése témájában fogalmaz meg előremutató javaslatokat. Ezt az ágazatot nagymértékben sújtotta a válság. Mint elhangzott, az európai vizek hajózhatóságán, valamint az intermodális rendszerek fejlesztésén lehet és kell is javítani.
 
 
A képviselő felszólalásában kiemelte: „meg kell szüntetni a belvízi közlekedési hálózat torlódási pontjait. Meg kell teremteni a feltételeit a projektek finanszírozhatóságának." Emellett a jelentés kiemelten foglalkozik a zöld növekedéssel és az innovációval. „A Naiades 2 program elősegíti a regionális és határokon átívelő együttműködést is, ezért szerepe az európai közlekedés szempontjából kulcsfontosságú" – zárta felszólalását Gurmai Zita.
2014.02.09. 11:14
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás