blindfriendly
rss
Látogatás Münchenben
Markus Sackmann államtitkár meghívására rövid látogatást tett Gurmai Zita európai uniós képviselő és Mester László polgármester Münchenben, a Bajor Szociális Minisztériumban.
 
A mintegy kétórás megbeszélésen az államtitkár reményét fejezte ki, hogy Mester László visszavonulása után is tovább fejlődik a 18. kerület és Roding testvérvárosának kapcsolata.
 
Gurmai Zita európai parlamenti képviselő és Mester László esélyegyenlőségről folytatott eszmecserét Markus Sackmann államtitkárral és a minisztérium esélyegyenlőségi munkatársaival.
 
A legfőbb esélyegyenlőségi területek; a családbarát munkahelyi körülmények megteremtése, erősítése nemek (férfiak és nők) közti esélykülönbségek csökkentése, fogyatékkal élők életminőségének és munkapiaci esélyeinek javítása, romák életminőségének és munkapiaci esélyeinek javítása, más hátrányos helyzetű csoportok munkapiaci és társadalmi esélyeinek javítása, akadálymentesítés előrehaladása.
 
Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az Alkotmányügyi Bizottság alelnöke, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi bizottság tagja a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a politikában igenis szükség van a női szemre, a női szempontokra, a női óvatosságra. A női esélyegyenlőség számos gazdasági-politikai elemzés tanúsága - szerint nem női, hanem össztársadalmi ügy: a férfiaknak és a nőknek egyaránt érdeke. Folytatni kell a 2000-2010-es Lisszaboni Stratégia női törekvéseit: lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a női munkavállalás jelentősen javuljon. Negatív példaként említette, hogy a magyar Országgyűlésben 1990-től a női képviselők aránya tíz százalék körül volt, mára már alig éri el a kilenc százalékot, s az önkormányzatokban a női vezetők aránya tizennyolc százalék. Érdekességként említette, hogy minél szegényebb egy település, annál magasabb a női vezetők aránya.
 
Kapcsolódó videó:
 
2010.09.16.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás