blindfriendly
rss
A munkahelyteremtés, a növekedés és a stabil közfinanszírozás programját kínáljuk Európa számára
A Costa Rica-i San Joséban tartotta kétnapos tanácsülését a Szocialista Internacionálé. A baloldali politikai vezetők részvételével rendezett rendezvényt, amelynek házigazdája a Nemzeti Felszabadítási Párt volt, Laura Chinchilla államfő nyitotta meg.
 
Az Európát sújtó gazdasági válságra utalva az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnökeként hétfőn felszólaló Gurmai Zita elmondta: „Az európai konzervatív kormánytöbbség katasztrofális válságkezelésének következtében kontinensünk a problémák részévé vált, akadályozva a globális megoldás ki. A felelősség ezért Európa konzervatív vezetőit terheli.”
 
Az európai parlamenti képviselő szerint a legsürgetőbb probléma, hogy a növekedés alapjait megteremtő intézkedések álljanak ismét a politikai napirend középpontjában, amelyek nemcsak kivezetik Európát a válságból, de alapjait jelentik a hosszú távú és fenntartható növekedésnek is. „Mi készen állunk magunkra venni a kormányzat felelősségét, hogy Európát új irányba vihessük. Tervünk készen áll, közérthető és világos: mi, baloldaliak a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés valamint a biztonságos és stabil közfinanszírozás programját kínáljuk Európa számára” – zárta felszólalását Gurmai Zita.
 
Kapcsolódó képek:
www.flickr.com
Zita Gurmai's Socialist International Council Meeting photoset Zita Gurmai's Socialist International Council Meeting photoset
2012.01.25. 23:41
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás