blindfriendly
rss
Testvérvárosi kapcsolattal az aktív európai polgárságért
Pestszentlőrinc-Pestszentimre és a németországi Roding város testvérvárosi megállapodásának harmadik évfordulója alkalmából magyar küldöttség látogatott a bajorországi településre, köztük Gurmai Zita, az Európai Parlament képviselője.
 
A fővárosi kerület 2006 januárjában írt alá testvérvárosi megállapodást a német várossal, de már ezt megelőzően is intenzív szakmai és kulturális kapcsolatot ápoltak egymással.
 
A többnapos látogatás keretében a magyar küldöttség - amelynek Gurmai Zitán kívül Mester László a kerület polgármestere és Váczi-Balogh Zsuzsa címzetes főjegyző is a tagja - pénteken találkozott Markus Sackmann bajor munka- és szociálisügyi államtitkárral valamint Franz Reichold rodingi polgármesterrel. A megbeszélésen szociális, esélyegyenlőségi és oktatási kérdésekről esett szó. Gurmai Zita emlékeztetettt arra, hogy ezek a kérdések nemcsak a testvérvárosi kapcsolatokban fontosak, hiszen folyamatosan napirenden szerepelnek az európai uniós jogalkotásban is. A képviselőasszony szerint a sikeres testvérvárosi kapcsolatok rendkívül fontosak az aktív európai polgárság kialakítása, az európai egységtudat elmélyítése és az új tagországok integrációja szempontjából is.
 
Roding közel 1200 éves történelmi múlttal rendelkező bajor kisváros a Regen folyó partján, ahol mintegy 11 500 fő lakik.
 
Roding és Budapest 18. kerületének (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) önkormányzata 2006. január 26-án írt alá testvérvárosi megállapodást.
2010.01.22.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás