blindfriendly
rss
A jogállamiság korlátozását az EU nem hagyhatja szó nélkül!
 „Teljes egészében át tudom érezni a bolgár emberek helyzetét, mert a bulgáriai események a Magyarországon történtekre emlékeztetnek” – mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő szerdán a jogállamiság bulgáriai helyzetéről rendezett vitában.
 
„Az Ahmed Dogan ellen megkísérelt merénylet, valamint a hatóságok erre adott elégtelen válasza ugyanis csak a jéghegy csúcsát jelentik. A bolgár kormány több esetben is megsértette a jogállamiság elveit az utóbbi időkben” – hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő.
 
„A polgárok véleményének semmibe vétele, a sajtószabadság korlátozása mind olyan problémák, amelyeket mi magyarok jól ismerünk, és amelyeknek most Bulgáriában is szemtanúi lehetünk” – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy az Európai Unió egyik tagállamában felmerülő problémák a demokratikus értékekben osztozó tagállamok közös problémája.
 
„A magyarországi és a bulgáriai események is arra kell, hogy intsék az Európai Uniót, hogy a jogállamiságot korlátozó intézkedések rossz példája könnyen ragadóssá válhat. Ezért felszólítom az Európai Bizottságot, valamint az Európa Tanácsot, hogy figyeljék fokozott figyelemmel a jogállamiság helyzetét Bulgáriában, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Az Európai Unió hitelessége forog kockán!” - zárta felszólalását az EP-képviselő.
 
Kapcsolódó videó:
2013.02.07. 17:03
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás